Strategikort: Balanced scorecard som strategiværktøj

Strategikort: Balanced scorecard som strategiværktøj

Per Nikolaj Bukh, Heine Kaasgaard Bang og Mikael Hegaard. Strategikort: Balanced scorecard som strategiværktøj - Danske erfaringer. 2004.  Børsens Forlag

Bogens er udsolgt fra forlaget, men kan købes i en elektronisk version som ebog.

Læs bogens indholdsfortegnelse, forord samt det første kapitel kan læses 

Læs mere om balanced scorecard og strategikortlægning. Se desuden bogen Succes med Balanced Scorecard (Bukh & Christesen 2013),

Bogen 'Balanced scorecard på dansk' blev den tredje mest solgte management bog i Danmark i 2000. I 2004 lavede vi en opfølger til denne bog, hvor den nyeste udvikling inden for teorierne om balanced scorecard er indarbejdet. Da balanced scorecard blev introduceret i midten af 1990’erne blev det lanceret som et balanceret præstationsmålingssystem. Siden hen har metoden udviklet sig til i høj grad også at være et strategiudviklings og -implementeringsværktøj. I denne bog lægges der vægt på hvordan balanced scorecard kan anvendes til at understøtte den strategiske ledelse af en organisation.  I bogen fortæller landets førende eksperter, hvordan man udvikler et strategikort og efterfølgende implementerer strategien i organisationen gennem et balanced scorecard. Strategikortet er et præcist designet billede af virksomhedens strategi. Virksomhedens strategi bliver dermed lettere at forstå for medarbejderne og lettere at kommunikere for lederne.

Bogen består af erfaringer med balanced scorecard fra danske virksomheder og offentlige organisationer. Fortalt af de ansvarlige for implementeringen i de enkelte organisationer. Herudover beskrives grundelementerne og de nyeste tendenser inden for balanced scorecard tankegangen. Og til sidst sammenfatter Per Nikolaj Bukh, Heine Kaasgaard Bang og Mikael Heggard virksomhedernes erfaringer.

Bogen var månedens bog i Børsens Bogklub, juli 2004. Den er andmeldt i Erhvervsbladet den 26. august 2004, Ingeniøren, den 24. september 2004 samt i nyhedsbrevet Making Scorecards Actionable Newsletter # 11/2004.